Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. január 20., péntek

TILTAKOZÁS !!!

TILTAKOZÁS !!

EGY MAGYAR VILÁGIRODALMI TITÁN HARMADIK HALÁLA.-

Túl vagyok már a megbotránkozások,felháborodások sokszor észbontó igazságtalanságainak a napjain. Végigéltem a szellemi és fizikai tortúrák és fizikai megsemmisítések történelmi drámáit. A hatalmak mindig meggyőztek hogy az igazságot ők birtokolják,és osztogatják.

De most amikor vásárra viszik a József Attila emlékét szellemiségét , emberi,nemzeti értékrendjét,a mindannyiunk szenvedő Attilájának a sorsát, akkor már nem apadhat el a szavam.

A politika és izmusok árnyékában, ez a sorstalan géniusz a szülőföldjén háromszor halt meg,

Először a gyermeki, emberi fizikai létének és szellemiségének utolérhetetlen gondolatkincstára kergette az öngyilkosságba,olyan életkorban amikor a kultúrától távolálló generációk,végigböfögték a magyar sors szellemi álmait.

Abban az időben végeztem középiskolai tanulmányaimat amikor az árvalányhajas hatalom betiltotta ADY ENDRE és JÓZSEF ATTILA összes műveit. Tehát ki sem volt szabad nyitni örök értékű alkotásaiknak a lapjait. Tették ezt azzal az indokkal, hogy ADY ENDRE –egy vérbajos –nemi beteg-istentagadó,JÓZSEF ATTILA pedig egy lázító-proletár költő. Így folyt ez hosszú időn keresztül a magyar kultúra és mindannyiunk pótolhatatlan veszteségére. Ez az intézkedés annak idején ATTILA szellemi halálával ért fel.

A megkurtított agyú szellemi vigécek,visszaforgatva a történelem kerekét most arra készülnek hogy eltávolítsák a Kossuth térről a magyar nép egy rétegének a jelképes szobrát,ami sorsunkba ivódott-hogy voltunk-vagyunk és leszünk szegények és gazdagok akiknek legdrágább kincsünk. a kimondott,leirt szép magyar szó. EZ LENNE JÓZSEF ATTILA EMLÉKÉNEK A HALÁLA sorrendben a harmadik amit az esze ment hatalom agyalt ki.

JÓZSEF ATTILA FELBECSÜLHETETLEN SZIMBÓLUMA-A NEMZETNEK

Szimbólum,jelkép nélkül nincs nemzeti öntudat,emberi méltóság,vagy reménysugár fennmaradásunkhoz. A szimbólum időtálló nemzedékeken átívelő,érzelmileg,erkölcsileg,fenntartó,felemelő erő egy nemzet életében.

Ne engedjétek a vandálokat,mert ez a ti emberi méltóságotok utolsó megvédésének a lehetősége.

P,S,A marosvásárhelyi –SZENTGYÖRGYI ALBERT színi akadémia rektorának a felkérésére mint az orvostudományi intézet hallgatója egy JÓZSEF ATTILA esten A SZÉKELY SZINHÁZBAN elszavaltam a költő -ELÉGIA- című versét Hosszú időn keresztül készültem erre a nagyon rangos eseményre,amin az erdélyi magyar színjátszás nagyjai is szerepeltek. Sajnos csak ekkor ismertem meg teljesen JÓZSEF ATTILA VILÁGÁT,mondanivalójának ránk szabott minőségét és méreteit.

DR.BAUER BÉLA

SZATMÁRNÉMETI..-

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése