Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. május 13., hétfő

A CSECSEMŐSZÉKLET BŰVKÖRÉBEN


A CSECSEMŐSZÉKLET BŰVKÖRÉBEN

Lévén hogy  a klasszikus német gyermekgyógyászati irodalom rendíthetetlen híve vagyok mindig fontos jelentőségűnek ítéltem a pelusban hozott illatos anyagok diagnosztikai  értékét .
Végül akármilyen mulatságosnak is tűnik de a –kakik-bűvkörében éltem le a mindennapi orvosi ténykedésem hosszú évtizedeit.
Ahogyan azt Pfaundler, a német gyermekgyógyászat egyik atyja mondta-a gyermek torka olyan mint egy nyitott könyv és kötelességünk de egyben nagy hasznunk is helyesen,meggyőzően olvasni belőle. Ugyan így a pelus tartalmának illatáradata,színe,konziztenciája nagyban hozzásegíthet a helyes kórisme megállapításához..
A fiatal orvosok,ahogy az én emlékezetemben rögződött a kutatással,a tudományos dolgozatokkal,titulusok vagy fokozatok  megszerzésével volt főként elfoglalva. A csecsemőszéklettel valahogy úgy voltunk –hogy az van és az ki kell ürüljön a babából,többé, kevésbé számot adva arról hogy milyen módon,alakzatban,milyen gyakran stb.
Pedig a csecsemő széklete olyan kérdés,ami minden anyukát foglalkoztat. Eleget kakil-e a baba ?Nem túl híg-e ?Nem túl kemény-e ?Miért ilyen a színe ?
Ezeknek a kérdéseknek akartam eleget tennem a Gyermekgondozási Enciklopédia című munkámban egy képes anyaggal-A csecsemőszéklet képekben.blog.bauer bela.ro
Az internet Feedjit elektronikus mutatója várakozáson felüli érdeklődést mutatott ki a feltett dokument iránt még a fejlett egészségügyi rendszerekkel rendelkező országok látogatói részéről is./gondolom az értékes képes ikonográfia miatt is ami didaktikai anyagnak is megfelel.
Tanulság-olykor,olykor megszívlelendő a klasszikus orvosi alapok gyakorlatának világából,és nem csak az analizisek nagyon szerteágazó  hálóiban .kóborolni.  

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése