Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. május 11., szombat

HAT EZREN LÁTOGATTÁK MEG AZ -ALKOTÁS KÉNYSZERÉT-


HAT EZREN LÁTOGATTÁK MEG EDDIG –AZ ALKOTÁS KÉNYSZERE-CIMŰ ÖNÉLETRAJZI IRÁSOMAT.ŐSZINTÉN ÉS TISZTELETTEL KÖSZÖNÖM MINDENKINEK AZ ÉRDEKLŐDÉST. 


  Itt születtem ebben a városban az eperfás Hegyi úton. A Dohánybeváltó és Unió közötti utcarész egyik épületében aminek már csak hűlt helye van,mert a buldózerek átrendezték a város ezen részét is, a kegyetlen történelmi kényszerek hatása alatt. De mindazonáltal mégis történelmi tulajdonosa vagyok a többi barokk kriptákban nyugvó hontársammal együtt, ennek a rangos de lapos városnak ahogyan ezt Páskándi  Géza fogalmazta meg egyik költeményében.
                A lokálpatriotizmus minden érző embernek a lelki énjéhez tartozik,az emlékezés megszépül még az élet alkonyán is,és bárhová vet a sors ha a Szatmár  elhangzik keresed hogy ki ejtette ki,hogy akár egy szót válts vele,és tudasd vele hogy-te is szatmári vagy.
                        Nem az öncéluság ízű hivalkodás, vagy az emléktár őrző képességem ellenőrzésére, aspirálok ezzel az írással. A gyermek és ifjúkor érzelmi világának  autentikus történelmi rögzítésére és istápolására szolgálnak ezen sorok egy olyan időszakban,amelyben az a veszély áll fenn, hogy egyesek teljes odaadással átírnák a szöveget a palatáblán, vagy egyenesen letörölnék azt. Tehát a tisztességtudatom szülővárosom iránt,késztet arra hogy vessem papírra ezen soraimat.
 Itéltessék meg emberi létem  értéke azok által, akiknek bármilyen természetü javára szolgált.!!

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése