Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. október 28., hétfő

SZEXUALITÁS A CSALÁDBAN

Szexualitás a családban

Igen fontos és elgondolkodtató témát feszegetünk cikkünkben. Tanácsaink segítséget nyújtanak számodra a kényes helyzeteknél, és ötletekkel szolgálnak ahhoz, hogy a gyermeked egészséges szexuális környezetben fejlődhessen.

Hirdetés
Egy gyerek szempontjából nagyon fontos, hogy a szülei kimutassák az egymás iránti szeretetüket. Természetesen ehhez hozzá tartozik az ölelés, a csók, a meghitt közelség. 
Szeretnéd elkerülni a kényes hallgatásokat, a hosszas kérdezősködést? 
- A szexszel kapcsolatos kérdésekre mindig a gyermek korának és értelmi szintjének megfelelően adjunk választ.

- Mielőtt válaszolnánk csemeténk kérdéseire, ajánlott hatásszünetet tartanunk. Ez alatt a rövid pillanat alatt rögtön kiderül számunkra, hogy a gyermek egyszerűen csak azt szeretné, hogy figyeljenek rá és saját maga is tudja kérdéseire a választ, vagy valóban szeretné hallani a véleményünket.- Figyeljünk arra, hogy egyszerre ne közöljünk csemeténkkel túl sok információt. Ha többet szeretne tudni, majd úgyis kérdezni fog.
- A pubertáskor közeledtével (9-10 éves kor környékén) részletesebben kell elmagyaráznunk a szexuális élethez tartozó fontos tudnivalókat. Mindenképp kezdjünk el beszélni a témáról, még akkor is, ha a gyerek az iskolában már tanult az órákon a szexuális életről. Fokozatosan fejthetjük ki tapasztalatainkat, és térhetünk rá a szerelem fontosságára, következményeire.
 - Feltétlenül magyarázzuk el gyermekünknek, nemtől függetlenül, hogy testük hogyan fog időről-időre változni. Beszéljünk a menstruációról, a testi érettségről, hogy minél tájékozottabbak legyenek önmagukról és az ellenkező nemről. 

- Az első alsónadrág vagy melltartó közös vásárlása nagy esemény, amely a felnőtté válás kezdeti lépcsőfoka. Ebben az időszakban a gyerekeknek nagy szükségük van az egyedüllétre, hogy bátran felfedezhessék a testüket. Ha egy gyerek őszinte szeretetben nő fel, harmonikus, felszabadult, egészséges szexuális életet él majd.
 

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése