Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2017. június 11., vasárnap



KI TUDJA MERRE……

“Alapvetően erdélyinek vallom magam, ez egy szép, tartalmas identitás” Én gyermekkoromban mindent értettem, mostanság viszont egyre több dolog van égen és földön, ami nem akar összeállni a fejemben
vallja Bódi Attila a Lázadni veletek akartam című regény írója.
Szivmelengető vallomás egy úi gemráció írójának tollából aki r a rendszerváltás  idején  települt át szatmárról az anyaországba..
Mi végváriak akik  közel egy századon keresztül éltük meg  egy kegyetlen történelmi “vitustánc” minden nyomorát  megpróbáltuk  védeni erdélyi magyarságunk hitvallásának szellemében szülőföldi  szent ereklyéink szellemiségét   A  mi generációnk sorsszerü erdélyi  nemzet erkölcsi szabályaival,csupán az egyűvé tartozás,a szolidaritás,a történelmileg nemes önzetlen,mindenkor segítőkész erkölcsiségével, életre szóló barátságokat ajándékozott mindenki számára.
                   Az erkölcsi öntisztulás és öntisztítás állandó jelenléte közöttünk, távol tartotta tőlünk a kishitűséget a megalkuvást és mindazt ami emberileg erkölcsileg kivetendő. A vélemény különbségek amik a viták hevében olykor felfokozottak voltak,nem zavarták a szellemi harmóniát,nem ejtettek sebet senki érzelmi énjén.
                   Egy kiegyensúlyozott társadalmi értékítélet jellemzett bennünket,egy standard demokrácia szellemisége,szélsőségek nélkül,de mély –főhajtással úgy a polgári mint a baloldali értékek előtt.
.A sors keze dráma itörténelmi és tásaalmi kusza viszonyrendszerével kegyetlenkedéssel döntött.
Felére csökkentette az erdélyi mgyarság számát és semmi biztositékunk  nincs arra lehetőségre sem hogy a kettős állampolgárság kétéltü ingoványai egy adott pillanatban milyen fordulatot tartogat számunkra fErdély teljes tulajdonlásaért/merrt ugyebár érthető az a ténh hogy a jelenlegi.1.2oo,ooo magyarból 7-8oo.ooo  kettős állampolgárságut erdélyi magyar egy fondorlatos  politikai manőver utánermészetesen az anyaországot fogja választani.Ilyen történelmi kényszerüség tés kiszolgáltatottságot .Az Edélyi szellrmiség és érzelemvilág vagy annak jövőjáről talán az utókör fog tanakodni.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése