Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2017. június 4., vasárnap

EGY ÉLETMŰ UTOLSÓ AKKORDJAI



EGY ÉLETMŰ UTOLSÓ AKKORDJAI
Mint fiatal orvos, nem voltam kivétel én sem , a tudomány,a kutatás “zsákmánytárolási álmaival” vívódóktól..Kiemelkedőt,kimagaslót szerettem volna alkotni ami mindmegannyi kivételes orvos előd valós teljesítményének a szüleménye.
De amikor az álmok lezüllöttek a napi keserű valóságainak szintjére és hogy apám szavaival éljek hogy” több a baj mint a vaj” és a gyakorlatban tudatosult bennem milyen mély szinten tengődik a társadalmi lét, megjelent jövőm szótárába  a” lehetetlen” fogalma.Mert az emberi szenvedés és nyomor belefojtotta álmaimba a mindennapi hadakozás gondolatvilágát ami végigkisért egész életemen.A gyermekgondozás kérdései eltörpültek a nagy sürgősségek riasztó élményanya mellet.Nem mértem eleinte fel a paramedikális kínzó olykor felháboritó társadalmi nyügeit.
Lassan beletörődtem hogy a sorsod ellen  ahová állitott a lét, nem szabad hadakozni.
Nem voltam a sikerélmények szóvivője  se magamutogatós fajtája.Aztán a hosszú évtizedek élményanyaga meggyőzött hogy a családi környezet szellemi és kulturális hiányában nem lehet odaadó gyermekvédelmet eszkózölni.
Ez a gonlolat ez a felfogás érlelte megl bennem hogy hat évtized embert próbáló törekvése után a köz asztalára tegyem  a” Képes Gyermekgondozási Enciklopédia” című munkámat.
Számos a gyermekellátáshoz lelkileg közelálló,   emberi lét szívből és értelemből fakadó gyermekvédelmet szolgáló szándékával készült el ez az életmű. Azért nevezem életműnek mert mindmáig 3o milliónyi embernek volt,és segítségére. Nem a kutatás vagy a kiadott orvostudományi könyveim emléke osztja meg mindennapi szerény örömeimet hanem ez a kiadvány ami már bejárta a világ 212 országát és segítségére volt,van és lesz, egy adott pillanatban az arra ráutalt édesanyáknak családoknak,az anyagi lét vasfogainak szorításában idegenben élő kis magyar közösségeknek de mindenek előtt a szenvedő gyermekeknek
Ez az embert próbáló munka orvosi létem egy nagy,felejthetetlen érzelmi megélése- Nagy öröm tölt el és boldog vagyok hogy megírtam és hosszantartó értéket alkottam az édesanyáknak,családoknak olykor a sors által rájuk szabott nehéz helyzetükben.
Itéltessék meg a munkám értéke azok által, akiknek bármilyen természetű javára szolgál.!!

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése