Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2017. június 26., hétfő

HITEM A HIVATÁSOM –HAT ÉVTIZED SZÁMVETÉSE



HITEM A HIVATÁSOM –HAT ÉVTIZED SZÁMVETÉSE
Visszapörgetve a hat évtizednyi gyógyító ténykedésemet ,a tudományos vagy kutató alkotó munám minőségét,vagy netán elismertségét latolgatom a számadás pillanataiban.Mert az értékrendnek is van egyéni vonzata.Számomra minden  cselekvésem osztatlan öröme a beteg gyermek gyógitása volt.Nem a hizelgő társadalmi elismerő  valós cselekvéseim érdemei/Egészségügyi Érdemrend,Pápai Páriz Ferenc életműdíj,az Orvostudományok doktora cim,a Gyémánt diploma, hanem a gyógyitás pillanatnyi varázsa amit az Úr adományozott hat évtizeden keresztül.
Nem a hivalkodó teljesitmény érzés kényszere iratja le velem ezeket a sorokat hanem azoknak a pillanatoknak az újraélése , a háttérben meghúzódó munkám eredményének öröme . A fehér éjtszakák /ügyeletek/sokszor önelégető pillanatai-amikor is nem a fizikai megterhelés,az igénybevétel szolgáltat ki bennünket annyira a türésküszöb kénye-kedvének,hanem azok a betegek akik katasztrofális állapotban kerülnek a kórházba.-és az orvosi lelkiismeretünket,felelőségünketküzdelmünket teszi próbára egy emberi élet megmentéséért,vivott küzdelemben.A betegágy  hüsééges és fegyelmezett szolgálója voltan egy életen keresztül.
-Az várakozás idegtépő feszültsége, a javulás első tüneteinek megjelenése-a betegnél az első szavak,szemnyitás, vagy hajnal felé az első mosoly a ami kisimitja az összeráncolt homlokokat-a hangulat hogy ismét győzött az élet,és a sziv koszorus-erek is kitágulnak,és a verejtékező homlokok is kisimulnak.
Én ezért a –kimondhatatlan nagy felelősségtudatért-tartom orvosi ténykedésemet a hivatásom legelső vonalába itélendőnek .
Életem egy másik a segitő kéz melegét sugárzó teljesiményem a „Képes Gyermekgondozási Enciklopédia”/2o ezer oldal terjedelemben.7100 képes ilusztrációval aminek már a 3o miliót meghaladó látogatója van 212 országból.a NEMZETKÖZI GYERMEKGYÓGYÁZATI IRODALOMBAN EGYEDÜLÁLLÓ MUNKÁNAK SZÁMIT.
Kutatásaim  egy új egyedi fejezetet  nyitottak a gyermekgyógyászati tudományos kutatásban a számos eredeti ,önálló klimikai képek leirásával egy új szemléletet szolgáltatva a gyarmekkori visszatérő hasi fájdalmak kórtanában.
Klinikai kutatásaim mintegy 3o évre nyúlnak vissza. Témája a visszatérő hasi fájdalmak okainak tisztázása a gyermekkorban.
A kb 1ooo megvizsgált gyermek közül 213 –nál észleltünk elváltozásokat-főként veleszületett fejlődési rendellenességeket,fekélyes,gyulladásos,daganatos elváltozásokat.  .
Ekkor már tudtam hogy határozottan szükség van arra a kutató munkára amihez hozzákezdtem,annál is inkább mert ezt a nemzetközi gyermekgyógyászati irodalom is jelezte.
Egyedülálló munkáim szatmár megye orvostörténelméről az 13oo –as évektől kezdve a XX-dik század kiváló orvosainak méltatásával.-foglalkoznak.
Ezeket a a törekvéseket egészitik ki 16 elektronikus szerkesztésü szakköny,vamint 168 közlemény bemutatása hazai és rangos külföldi szakfolyóiratokban.
Dióhéjban ezeket tettem a hivatásom és szülőföldem alkaotóinak asztalára.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése