Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. június 1., szombat

CSECSEMŐ ALVÁS

Csecsemő alvás

.
A négy hónapnál fiatalabb csecsemők alvása másként alakul, mint az idősebbeké. Ez a cikk segít megérteni, hogyan alakul ki a csecsemő alvási szokása.

Olvass és tanulj a csecsemő alvás témáról

Mindenkinek van egy jó tanácsa, hogy miként kellene kezelned a csecsemő alvás kérdését. Sajnos a sok jószándékú tanácsot nem biztos, hogy jól illesztik össze a szülők, és ettől kezdve a baba fejlődése nem a kívánatos módon alakul.
Minél több tényt ismersz meg azonban a csecsemő alvással kapcsolatosan, annál kevéssé befolyásolhatnak rosszul döntéseidban a minden irányból feléd érkező tanácsok.
Az ismeretszerzést követően legyél tudatában annak, hogy mit teszel, és miért azt teszed.

A csecsemő alvás biológiai háttere

Születése utáni első hónapokban a csecsemő akkor alszik, amikor fáradt. Ennyire egyszerű.
Nem sokat tehetsz, hogy alvásra bírd, amikor nem akar aludni.
Fontos mgértened, hogy a csecsemőnek nagyon pici a gyomra. A tápláléka akár anyatej, akár tápszer, folyadék alapú, amit gyorsan emésztenek a csecsemők.
Persze, nagyon jó lenne, ha megetetnéd este, aztán átaludná vele az éjszakát, de nem ez a realitás.
A csecsemőt pár óránként meg kell etetned, és amikor éhes, bizony nem fog nyugodtan aludni, hanem felébred és sír, hogy tudassa veled az éhségét.

Az éjszaka átalvása

Talán már hallottál olyanokat, hogy két-négy hónaposan már át kellene aludniuk az éjszakát a csecsemőknek.
Ez bizony nem azt jelenti, hogy 8 órát alszanak egyhuzamban, hanem azt, hogy a csecsemőnek egy négy órás éjszakai alvás már az ájszaka átalvását jelenti.
Vannak olyan csecsemők, persze nem az összes, akinél négy hónapos korára már összejön az éjféltől reggel négyig, ötig tartó alvás.
Az ájszaka átalvásának kialakulása tudományos értelemben ezt az öt órás alvást jelenti.
Ettől még nagyon hosszú út vezet addig az értelmezésig, amit egy felnőtt teljes éjszakai alvásnak tekint. A csecsemő alvás kezdetben sok megszakítással, es egyre hosszabbodó éjszakai alvási periódusokkal jár.
.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése