Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. június 11., kedd

BOLONDÓRÁIM

BOLONDÓRÁIM
Ez alatt azt az időt értem amikor az agyműködésem normális ugyan, de a  hiábavalóan  üres járat jellemzi..
Ilyenkor azok a kérdések pukkadoznak bennem  amikre tudom hogy soha nem kapok feleletet se a történelem se a mai világ élő és uralkodó hatalmaitól. Pl-az hogy a bűnökért miért nem kapnak méltó büntetést az Úrtól itt a földön az elkövetők hogy ne rontsák tovább amúgy is keserves napjainkat Miért kell bevárni  a mennyei ítélőszék,vagy a végítélet időpontját. Mert itt a földön általában csak mi húzzuk a rövidebbet.
Mi a szürke verebek esetleg csak tiltakozhatunk, csiripelhetünk,tanügy, egészségügy,közalkalmazottak, össztársadalmi ágazatok alkalmazottai stb.
A fennkölt és történelmileg visszatérően óhajtott szabadságeszmék,ha szemérmesen is de jól megférnek a szégyenletes társadalmi kiszolgáltatottsággal. Törvényi erőre emelkedett a korlátlan csiripelés joga,feltétel csak egy van –mégpedig hogy üres beggyel és ne túl nagy felhajtással,röpködéssel végeztessék. Az illetékes kanverebek könnygázbombával a kezükben, árgus szemekkel követik a főugrándozókat és ha kell a- szabadság szent tehene-egy megfelelő méretű lapógyát pottyant az éppen aktuális ügyért csiripelőkre,Mindezek után mindenki a fészkére vonul és igyekszik letisztítani az áruló nyomokat a következmények elkerülése végett. Mindenki elégedett-a szürke verebek hogy kiugrálhatták,kicsiripelték magukat,a kanverebek hogy  a fészkükre szálltak az üresbegyűek-és ez így ismétlődik a végletekig ugrálunk,csiripelünk és hazamegyünk A verebek közben megelégednek a trágyadombi dáridózással-a kan verebek,a szemed láttára egyik napról a másikra hamisítják a történelmet, politikusok,ideológusok ás a többi lógusok/azaz lógósok avagy népbutító léhűtők,meg tovább szónokolnak a köztereken. 
Az 1989-es forradalom ígéretes napjaival kapcsolatban van egy morbid gondolatom.             
Annak idején nagyon kedveltem a színházat,a hangulatát,ízes komikumával és komor drámai légkörével együtt. Szellemisége, egy terem halandó nézőinek teremtett új világot,de sajnos ahogy elhagytad a színház épületét belehuppantál a mindenkori ideológiák süllyesztőjébe, A marosvásárhelyi orvosi egyetem hallgatója  voltam az 50-es években számos színi hallgató barátságát élvezve amikor is Ők a vizsgadarabbal –AZ AHOGY TETSZIK-kel a bemutatóra készültek, a székely színházban.
Egy- egy kubai rum mellett azon szórakoztunk  hogy Kovács György érdemes művész a mesterek nagymestere miért éppen William Shakespeare,Ahogy tetszik színművét választotta vizsgaelőadásukra színi hallgató barátaimnak. Pedig nekünk annak idején semmi sem tetszett ami volt, a finom kubai rumon kívül ami mindig vészesen fogyott az üvegből nagy bánatunkra. Hogy hogyan kerül Shakespeare örök értékű darabja az én politikával megfertőzött agyam gondolat társításának peremére ez már a személyes elmém morbid szüleménye.
Azért mert e cím az kesernyésen hasonlít napjaink történéseihez. .
.Az 1989-es év amióta demokratikusdit játszadozunk a szeszélyforgatási index  nem mindig megnyugtató módon váltakozik.
A kezdet kezdetén mindenki úgy csinálta ahogy tetszett-
Utána  a lehetőségek szintjére zuhantak a dolgok és csak az tetszhetett amire jutott az erszényedből.
Egy adott pillanatban  ismét megjelentek akiknek minden tetszett,mert telt nekik mindenre sokszor a mi zsebünk rovására..
Ma már ott tartunk hogy akár tetszik akár nem , az ahogy tetszik- fogalma  a múlté  és ismét csak a színház falai között létezik .Ha nem tetszik látogass más színházat mondják, de a feltétel akkor is  az hogy az ő külön bejáratú demokráciájuknak megfelelő  legyen. különben könnygázzal idomítanak a tetszésindex rendjére.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése