Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. június 20., csütörtök

KÖSZÖNTŐ

       -KÖSZÖNTŐ-
AZ INTÉZMÉNY FELSZENTELÉSE

 ÜNNEPI SZENTMISE A SZÉKESEGYHÁZBAN
    -20 ÉV-CARITAS MEDICA- 1993-2013-
A katolikus egyház,a katolikus hívek nemzetközi segítő készségének állandó és időtálló példájaként  áll városunkban ez az intézmény. Számos ,önzetlen,értelmes ember munkájának gyümölcseként született meg ez a nemzetközi mércével is mérhető,modern egészségügyi központ. De a vitathatatlan érdem a kollégáim /hogy ne vegye senki rossz néven a megszólítást /a- fiuké- volt amit nem vitathat el senki Tőlük- Dr.Láng László az intézmény megálmodója és emberi értékekben,hivatástudatban és ismeretekben ,mértéktartásban példamutató vezetője az intézménynek,de ugyanezek a tulajdonságok jellemezik Dr.Puskás Csabát és dr.Löchli Attilát is. Ide a tevékeny és meghatározó alkotók sorába kívánkozik egy nagyszerű mélyen istenhívő német emberpár Reckow Dieter akik az áldozatkészség határait messze túllépve az intézet egyik alkotójának tekinthető. Emléktáblája az intézet bejáratánál hirdeti az emberi segítőkészség mérhető és olykor mérhetetlen fokát.
A –fiuk- törhetetlen abilitása,alkotókészségük és bátorságuk,szakmai képzelőerejük győzött és mai is a mindennapi értékrendszerét emelve az intézetnek folytatják embert szolgáló hivatásukat.
Hivatásom teljesítése során három munkahely határozta meg emberségem minőségét.
Kapnikbánya, az emberi szenvedés kifogyhatatlan és kegyetlen torka ahol a környezet az állandó elszámolási kényszerre kötelezett érzelmileg és élményanyagban
A Dr.Lükő Béla kórház.  A szakmai munka felelősségteljes,államilag nagyon elismert eredményes és hálás jellegeitől eltekintve sok keserű tapasztalatot éltem át ebben az intézményben,amit már fiatal egyetemista koromban nagyon becsültem A számos becsületes szakmailag kiváló ember közé akiktől nagyon sokat tanultam, becsordogáltak az öncélú az orvosi hitvallástól távolálló emberek. akiknek az alávaló ténykedése  egész életem munkáját vitték vásárra.
A-Caritasz Medica-Nehéz szavakat találni annak az élményanyagnak a kifejezésére amit átéltem veletek és amiket köztetek találtam meg kedves munkatársaim akik a második családomat jelentettétek Együtt voltunk hitben,segítőkészségben a szenvedők iránt valamint egymás  sorsa iránt is.
20 éves fennállást ünneplünk és az Úr kegyelméből ott voltam az intézet felszentelésén és ott leszek a 20/dik születésnapján is.
Szatmárnémeti 2013 Junius 20-án


Bauer Béla
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése