Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. június 29., szombat

GYERMEKED MÉG NEM TUD ÖNÁLLÓAN FELÖLTÖZNI ?? TANISD MEG R'.

Gyermeked még nem tud önállóan felöltözni? Tanísd meg rá!

1
2
3
4
5
Az öltözés, illetve vetkőzés a gyermekek rémálma, viszont kiváló lehetőség az ujjak és a kezek koordinációjának fejlesztéséhez. Ha nem sietünk valahová engedjük a gyereket is besegíteni az öltöztetésebe, mert így hamar megtanulja önállóan csinálni.

Valószínűleg veled is megtörtént már, hogy felöltöztetted a gyermeket és 10 percen belül le is vetkőzött. Az öltözés és vetkőzés azonban, legyen szó akár a gyerekről, akár a játék babák öltöztetéséről, kiváló lehetőség az ujjak és a kezek koordinációjának fejlesztéséhez.

A legjobb, ha minél több lehetőséget teremtesz ahhoz, hogy a gyermeknek sikerélménye legyen és, ha mégis kudarcot vall, készen kell állnod mihamarabb másra terelni a figyelmét. Az apró babaruhák például sok esetben túl összetettek a 
gyerekek számára, és valószínűleg sírás lesz a vége, ha velük játszanak.

Kezdetnek sokkal inkább ajánlottak a plüssmackókra adható pelerinek, melyeket akár saját kezűleg is elkészíthetsz, ha van egy darab anyagot és egy ollód. 

Az játékbabákon könnyen lehet ruhát cserélni. Ezek által különösebb megerőltetés nélkül fejlesztheted a gyermek szépérzékét és a választás képességét. Nagyobb gyerekek számára vásárolhatsz különböző, kreativitást fejlesztő öltöztetős játékokat is.

Amikor eljön az ideje, hogy gyermekednek önállóan kell öltöznie, nagy segítséget jelentenek számára a derékban
gumírozott nadrágok, az egyszerű bebújós blúzok, mivel ezek nagyban csökkentik a reggeli öltözködés nehézségeit. Ezután már egy nagygombos blúzzal is kihívás elé állíthatod.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése