Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. június 23., vasárnap

EGY NAP ÉRZELMI ÉRTÉKEI.-2013-JUNIUS-22-

EGY NAP ÉRZELMI ÉRTÉKEI-2013-JUNIUS 22.-

Amikor már alkonyodik a sors hovatovább mind több nyavalyát varr a nyakadba és mind gyakrabban fordulsz az Úr segítő kegyeiért. Az örömökről szólva meg minden hasonló koru lény fantáziájára bízom hogy kinek mennyit hagyott a tarsolyában az elkerülhetetlen és kegyetlen idő.
Kállai Ferencet a magyar színjátszás egyik óriását egy sors-interjú alkalmával az öregség általánosságairól faggatták és a kérdezgető vigasztalásképpen megjegyezte –hogy az öregségnek mégis  vannak örömei is. Erre Feri bácsi feltette a kérdezőnek a megfellebbezhetetlen kulcskérdést-na mondjál egyet.
Az ember élete folyamán sok szálkát gyűjt össze a körmei alatt úgy hogy már beleun ezeknek az eltávolításába,egyrészt mert hiábavaló fáradozás,másrészt mert mindegyik közülük fájdalmas emlékhez kötődik. Erre a korra már mindenki összegezi a frusztrációit és a mindennapi gondolataiban visszatérően elkecmereg rajtuk
Én ma talán szerével megcáfolnám Feri bácsit mert a környezet amiben az öröm sugarai megtiszteltek az emberi értékek két utolérhetetlen érzését a szeretetet és a hálát vetítették elém.
Az első mozzanat az volt amikor a nagyra becsült kollégám és barátom dr.Puskás Csaba személyesen elhozta a meghívót a –Caritas Medica-20-dik születésnapjára,amit manapság szinte páratlan gesztusnak ítélek meg amire csak nemes szívű emberek képesek.
A megemlékezés napján pörögtek az események amiket úgy gondolom hogy történéseik kronológiai sorrendjében érdemes elmondani.
Az ünnepi szentmisére taxival mentünk. A gépkocsi vezető módfelett udvarias és,segítőkész volt/járási nehézségekkel küzdök/amit tisztelettel megköszöntem. Nincs mit köszönjön doktor úr hisz mi szatmáriak ismerjük egymást,no meg tetszik tudni a- verebek-!! Hirtelen kapcsoltam és megkérdeztem ,olvasta. Felelet –igen ,tetszet,igaza van doktor Úr. Egy bolondériás írásomról amiben társadalom szemléleti leülepített egyéni gondolataim pamfletszerű formában vannak leírva. -A szürke verebek történelmi sorsa  a mindenkori izmusokban. Végre nekem is van egy irodalom kritikusom.!!
Az ünnepi szentmisén a Nagyméltóságú és Főtisztelendő Schönberger Jenő megyei püspök Úr egy megrendítően szép szentbeszédet mondott, ami példaértékűen átkarolta emberi sorsunk történéseink mindennapi szövevényes gyarlóságait és tételesen mindegyikre utalva, meggyőző erővel kihangsúlyozta, hogy mindezek ellenére minden lételemünk tisztességével értékrendünket TOVÁBB KELL VINNI.
A díszünnepségen és általában Dr.Láng László az intézet igazgatója, olyan teljesítményt nyújtott intellektuális,szakmai,szervezési és emberi szempontból amit csak azok tudnak felmérni akik ezen a tűzpróbán átestek. Gratulálok László !!
 Dr.Bumbuluţ Călin a  szatmár megyei orvosi kamara elnöke a román orvosi kamara alelnöke,egy demokrata román kolléga akit rokonléleknek tartok az orvostudomány szellemiségében ,  számomra megható szavakkal értékelte a gyógyító és tudományos alkotó munkám értékét egy belátható generációs összehasonlításban. Mindezt olyan értelemben hogy gyógyítottam gyermek korában és miként járultam hozzá a szatmári orvosi rend tudományos értékeinek ápolásához amiért köszönetet is mondott.
.Számomra érzelmileg örök  értéküek maradnak a meleg ölelések és puszik a volt munkatársaim részéről akiket annyira szeretek és tisztelek.

Köszönet mindenkinek-

Bauer Béla.  



#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése