Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. július 5., kedd

EGY GYALÁZATOS TÖRTÉNELMI „PARDON”-RÓL
NYILT TILTAKOZÓ LEVELEM AMIT JÓZSEF ATTILA SZOBRÁNAK ELTÁVOLITÁSA ALKALMÁVAL A KOSSUTH TÉRRŐL A NAPOKBAN KIRUGOTT L.SIMON LÁSZLÓ ÁLLAMTITKÁRNAK IRTAM 2011.NOVEMBER.4-ÉN
Sajnálatos hogy a József Attila születésnapján kell szóljak erről a szégyenletes történetről mint élő tanú,de meg kell tennem mert napjaink hamiskártyásai visszavonhatatlanul elferdítik a történelmi igazságokat.
Amikor József Atilla szobrát eltávolították a Kossuth térről és oda helyezték ahol a bemutatott képen látható, az alábbi tiltakozó levelet írtam L.Simon László államtitkár úrnak és a Népszabadság szerkesztőségének. Válaszra sem méltattak és az álnokság napjaink szégyenteljes ünneplői tovább bitorolják a magyar kultúra értékrendjét
A tiltakozó levél tartalma.
Túl vagyok már a megbotránkozások,felháborodások sokszor észbontó igazságtalanságainak a napjain. Végigéltem a szellemi és fizikai tortúrák és fizikai megsemmisítések történelmi drámáit. A hatalmak mindig meggyőztek hogy az igazságot ők birtokolják,és osztogatják.
De most amikor vásárra viszik a József Attila emlékét ,szellemiségét , emberi,nemzeti értékrendjét,a mindannyiunk szenvedő Attilájának a sorsát, akkor már nem apadhat el a szavam. A politika és izmusok árnyékában, ez a sorstalan géniusz a szülőföldjén háromszor halt meg,
Először a gyermeki, emberi fizikai létének és szellemiségének utolérhetetlen gondolatkincstára kergette az öngyilkosságba,olyan életkorban amikor a kultúrától távolálló generációk,végig böfögték a magyar sors szellemi álmait.
Abban az időben végeztem középiskolai tanulmányaimat amikor az árvalányhajas hatalom betiltotta ADY ENDRE és JÓZSEF ATTILA összes műveit. Tehát ki sem volt szabad nyitni örök értékű alkotásaiknak a lapjait. Tették ezt azzal az indokkal, hogy ADY ENDRE –egy vérbajos –nemi beteg-istentagadó,JÓZSEF ATTILA pedig egy lázító-proletár költő. Így folyt ez hosszú időn keresztül a magyar kultúra és mindannyiunk pótolhatatlan veszteségére. Sajnos a mi generációnk nem ismerhette meg teljesen JÓZSEF ATTILA VILÁGÁT,mondanivalójának ránk szabott minőségét és méreteit. Ez az intézkedés annak idején ATTILA szellemi halálával ért fel.
A megkurtított agyú szellemi vigécek,visszaforgatva a történelem kerekét most arra készülnek hogy eltávolítsák a Kossuth térről a magyar nép jelképes szobrát,ami sorsunkba ivódott-hogy voltunk-vagyunk és leszünk szegények és gazdagok akiknek legdrágább kincsünk. a kimondott,leirt szép magyar szó. EZ LENNE JÓZSEF ATTILA EMLÉKÉNEK A HALÁLA sorrendben a harmadik amit az esze ment hatalom agyalt ki.
JÓZSEF ATTILA FELBECSÜLHETETLEN SZIMBÓLUMA-A NEMZETNEK
Szimbólum,jelkép nélkül nincs nemzeti öntudat,emberi méltóság,vagy reménysugár fennmaradásunkhoz. A szimbólum időtálló nemzedékeken átívelő,érzelmileg,erkölcsileg,fenntartó,felemelő erő egy nemzet életében.
Ne engedjétek a vandálokat,mert ez a ti emberi méltóságotok utolsó megvédésének a lehetősége.
DR.BAUER BÉLA

Szatárnémeti-2o11.November 4-én.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése