Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. július 1., péntek

12 gondolat a gyermekvállalásról.. szülés előtt



Sok mindent gondolsz a gyermekvállalásról, mielőtt megszületne az első gyereked. Sok dolgot hallasz, amiket elvből elutasítasz, sok mindent látsz, amit túlzásnak érzel. Aztán megszületik a gyereked, és ezek megváltoznak.

1. A GYES egy jó kis szabadság lesz, nem kell dolgozni!
Persze, nem fognak hiányozni a hosszúra nyúló megbeszélések, a kosztüm minden nap, de ez nem pontosan az a vakáció, amire számítottál. Mert most 20 órát fogsz dolgozni minden nap, és még fizetést sem kapsz!
2. A babával a legkönnyebb kimozdulni.
Igen, azt leszámítva, hogy előtte két órát pakolsz, hogy minden nálad legyen, ötször átöltözteted a gyereket, mert indulásra már összekente a ruháját, a babakocsi normális hurcolására mind a varázslói, mind a nindzsa képességeidet be kell vetni, és egyébként a te ruhád biztos koszos lesz, mire kiléptek a házból.
3. Segítség-kérés? Dehogy, boldogulsz egyedül!
Igen, kivéve, amikor nem - ami egy pont után állandó érzésed lesz. Valaki segítsen!
4. Azonnal imádni fogod a gyereket
Persze, azonnal elfog egy fajta csodálat, de ez még semmi. Napról napra jobban fogod szeretni a babát, eleinte óráról órára jobban, és érzelmek olyan széles spektrumát éled majd át, amirenem is gondoltad, hogy képes leszel.
5. A szülés utáni depresszió hülyeség
Amennyiben szerinted a szomorúság és kétségbeesés érzését könnyű elviselni kialvatlanul.
6. Nem is lesz olyan a fáradtság, mint mondják.
Ja, valóban nem. Csak rosszabb. Tudtad, hogy az alvásmegvonás egy olyan kínzóeszköz, amit terroristákon is alkalmaznak? Szóval igen, semmi különös. Csak néha majd elveszted az eszed.
7. Egy-két hónap, és vissza tudok kapcsolódni a munkába.
Olvasd vissza az ötös és hatos pontokat.
8. Könnyű lesz újra jó formába kerülni, hiszen nem kell bejárni dolgozni, van időd.
Nem csak időd, de energiád és kedved sem lesz hozzá. Még ha korábban rendszeresen lejártál is az edzőterembe, most akkor is ez lesz a legutolsó, ami eszedbe jut.
9. Nem fogsz foglalkozni a dolgokkal, amiket a neten olvasol.
Amikor napi 20 órát foglalkozol a baba etetésével, és eközben az egyetlen dolog, amivel le tudod foglalni magad, az a kezedben lévő okostelefon.. hát, sok szerencsét!
10. Természetedből fakadóan jó anya leszel.
Majd mondd el ezt újra magadnak, amikor néhány hónap után már csak azzal tudod magad vigasztalni, hogy annyira nem lehetsz rossz, hisz a gyerek egészséges, ma sem esett le sehonnan..
11. A szoptatás remek érzés lesz.
Igen, de aztán nem. Sőt, az is lehet, hogy nem ez jön be nektek a legjobban. Próbálj szabadulni a társadalmi nyomástól, hogy ennek kötelezően működnie kell!
12. Nem fogod a többi anyuka tanácsát hallgatni, a saját utadon jársz.
A családod és a barátaid támogatása, segítsége nélkül sokkal nehezebb lenne. Nagyon hálás leszel a körülötted lévő segítőkész anyukáknak, akikkel igenis egy közösséget fogsz alkotni.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése