Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. július 3., vasárnap

A CSECSEMŐ ANYAJEGYEI


EZEK A TIPUSU ÉS NAGYSÁGU -ÉRDAGANATOK -MAGUKTÓL ELTÜNNEK.VIGYÁZZUNK HOGY NE SÉRÜLJÖN.nE FOLYAMODJUNK SEMMIFÉLE KEZELÉSI KISÉRLETHEZ.

A CSECSEMŐ ANYAJEGYEI

A bőr szintjében elhelyezkedő, veleszületett, kisebb-nagyobb felületű piros foltok a kis erek ártalmatlan tágulatai, tűzfoltoknak is hívják őket.

Ha a homlokon, szemhéjakon, szemöldöktájon vagy a tarkó közepén helyezkednek el, legtöbbször az első év végéig eltűnnek. Az egyoldaliak általában egy életen át megmaradnak.

Hasonló, ám a bőrből puhán, pirosan, kereken előemelkedő, szivacsos, olykor rücskös felszínű képződmények az érdaganatok. Az első év során keletkeznek, és a második évtől kezdve fokozatosan visszafejlődnek. A tejeskávészínű foltok általában csak kevéssé látszanak, néhány centiméteres nagyságúak, egyenetlen körvonalúak, alig változnak.

Ha 4-5-nél több van belőlük, vagy nagy felületet fednek be, mutassuk meg orvosnak. A sötéten pigmentált foltok, egész életen át megmaradnak. Különböző nagyságuk és formájuk miatt nem ítélhetők meg egységesen. Az olyan pigment foltokat, amelyek változnak, nőnek, mutassuk meg szakorvosnak.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése