Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. november 7., szerda

Hazudik? Igen.- egyértelmű jelek

Hazudik? Igen.- egyértelmű jelek

 Minden részlet stimmel, amit párod előad, mégis valami megfoghatatlan érzés kerít hatalmába. Érzed, hogy sántít a történet. Vajon füllent?
A hazugság nagyon nem szép dolog, ráadásul olyan, mint a kártyavár. Egy hazugságot kettővel, a kettőt pedig mindig hatványozottan kell alátámasztani. Előbb-utóbb valamelyik részlet elfelejtődik és az egész felépített hazugsághalmaz összedől.
Ha valaki nem mond igazat, tudat alatt megijed a következménytől, leizzad, akadozik a lélegzete, többet nyel, halkabban beszél és általában babrál. Ilyenkor kiszárad a száj, a torok és a garat, hamis érzelmek jelennek meg az arcon.
Aki rendszeresen füllent, tisztában van azzal, hogy a lesütött szem árulkodó, ezért egyenesen a szemedbe néz. De ezzel is elárulja magát, mivel hosszabban tartja a pillantást az igazmondónál: pislogni kezd, kiszárad a szeme. A hamis érzelem lassan tör a felszínre és hirtelen tűnik el, mert nehéz megtartani.
 Aki notórius hazudozó, annak nagyon jó a memóriája. Ha gyakran elmesél valamit, mindig pontosan ugyanazt a sztorit fogod visszakapni, amit már hallottál tőle, mert előre gyártott panelekből építkezik. Ezzel szemben az igazmondó gyakran elfelejt részleteket. Füllentő ismerősöd láthatóan megkönnyebbül, ha témát váltasz, hiszen úgy érzi, megúszta a helyzetet.
 Ismerkedj meg a hazugság biztos jeleivel, hogy kiszemelted vagyismerősöd, barátod, főnököd ne gyakorolhassa rajtad münchauseni képességeit. Természetesen fontos megjegyezni, hogy egy-egy jel önmagában még nem jelez hazugságot, a gesztuso együttesét kel figyelni.

A hazugság 5 fizikai jele

1. jel
Akit átvágnak, megérzi, így tudat alatt védekezni kezd. Karjait összefonja a mellkasán, vagy a gyomránál, mintegy védőbástyát vonva maga elé, és általában borús, boldogtalan arckifejezés ül az arcára. Ez az úgynevezett defenzív gátlás.
2. jel
A füllentő aggódik és bűnösnek érzi magát, gyakran megérinti a száját annak jeleként, hogy valami rossz csúszott ki rajta. Kerüli a másik tekintetét, általában jobb irányba néz. Ez pedig a lelkiismeret-furdalás tipikus jele.
3. jel
Árulkodó, amikor beszélgetőpartnered sokszor nyúl az orrához. Egyáltalán nem vicc, tényleg megduzzad az orr a hazugság okozta stresszhelyzetben! Ugyanis a szervezet több vért pumpál az erekbe épp úgy, mint sportolás közben, ezért egy egész picit, szemmel nem látható módon kitágul az orr! Pinocchio barátod így leleplezi magát.
4. jel
Mivel leplezni szeretné a helyzetet, ezért túlreagálja. Teljes testével feléd fordul, a szemedbe néz és pislog. A túljátszott, tudatos testbeszéd gyanút kelt, mert természetellenes.
5. jel
A testbeszédet kutató szakértők szerint, ha valaki felépít egy történetet, jobb oldalra tekint, ha pedig megpróbál visszaemlékezni, balra. Ezek annyira gyors és ösztönös cselekedetek, hogy elég nehéz tudatosan megváltoztatni. Így jobbra tekintő beszélgetőpartnered biztos, hogy épp egy alaposan megfontolt történeten munkálkodik! #1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése