Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. május 1., kedd

AZT TERJESZTI AZ OVIBAN,HOGY ÉHEZTETIK OTTHON


Azt terjeszti az oviban, hogy éheztetik otthon

Mit tegyél, ha füllent a gyerek?

Az aprónépek időnként szeretnek valótlant állítani. Így kezeled a problémát!
118
Időnként minden gyerekkel megesik, hogy valamilyen okból finoman szólva nem mond igazat. Ez kiskorban még nem ad okot az aggodalomra, ám ha a helyzet később sem változik, lépned kell.

Miért lódít?

-A pár éves kicsi esetében még nem beszélhetünk valódi hazugságról.
-Egy akkora gyerek inkább csak hajlamos figyelmen kívül hagyni bizonyos részleteket, illetve pontatlanul emlékezni dolgokra, hiszen a korának megfelelő értelmi fejlettségi szint ezt teszi lehetővé.
-Teljesen normális az is, ha összemossa a képzelet világát a valódival, esetleg valamilyen vágyott dologról beszél úgy, mintha az már valóság lenne.
-Ha pedig - sok kortársához hasonlóan - szereti felhívni magára a figyelmet, a cél érdekében esetenként a fantáziáját hívhatja segítségül, nem riadva vissza attól, hogy különféle cifra történetekkel álljon elő.
-Más a helyzet, ha a gyerek a későbbiek során is gyakorta füllent vagy lódít, hiszen ekkor már nyilvánvalóan tudatosságról, illetve akaratlagosságról van szó. Fojtsd el csírájában a bajt, és az alábbi praktikák révén bírd rá a kis Münchausent az igazmondásra.

Legyél te a szemléltető példa!

Meghatározó jelentőséggel bír mindaz, amit a gyerek tőled lát.
-Ha olyan ígéreteket teszel neki, amelyek betartása aztán gondot okoz számodra, akkor előbb-utóbb nemhogy nem fog komolyan venni, hanem maga is alkalmazni kezdi ezt az úgymond technikát.
-Ezt megelőzendő válaszd mindig az egyenes utat.
-Ha gyermeked valamely kívánságának nincs realitása, egyszerűen mondj nemet, és ezzel tekintsd lezártnak az ügyet.
- Lehet, hogy így az adott pillanatban lőttek a nyugalomnak, hosszabb távon azonban megéri - és a legfontosabb, hogy a kicsinek sem kell utóbb csalódnia.


11 egyszerű praktika, ami megkönnyíti a tanulást15 készségfejlesztő, aminek minden gyerekszobában ott a helye9 ötletes alvássegítő szerkentyű 5000 forint alatt15 jel, hogy lelki problémákkal küzd a gyerekA gyerekek 15 legkedvesebb szórakozása15 tipp, hogy angyali gyerkőcöt nevelj15 alvássegítő tipp, ami biztosan beválik16 bűbájos játék lányoknak és fiúknakAlattomos mérgek, melyek a legtöbb lakásban megtalálhatók Például, amikor a bevásárlóközpontban nyaggat egy új játékért, akkor szépen magyarázd meg neki, hogy az bizony sok pénzbe kerül, és most nincs rá keret.
- Ne zárd ki a felnőttélet hétköznapjaiból, bátran oszd meg vele azt, ami őt is érinti. Még ha nem is egészen úgy értelmezi a dolgokat, ahogyan azok valójában vannak, kézzelfogható információt, de legalábbis valamiféle képet kap - így pedig a tényeket is könnyebben tudomásul veszi.
-Hidd el, azzal tudod a legnagyobb hatást elérni, ha te magad jó példát mutatsz!

Maradj nyugodt!

-Amikor délután azzal talál meg óvó néni, hogy gyerkőcöd szerint otthon éheztetik őt - netán egyéb furcsasággal -, ne reagáld túl a dolgot.
- Ne kezdj el kiabálni a lurkóval, inkább magyarázd el neki higgadtan, hogy ezt nem szabad.
- Ha a gyerek vevő a humorra, akkor elveheted a dolog élét például a következő mondattal: - Mondj valami olyat, amit el is tudok hinni.
-Mindazonáltal kilátásba helyezhetsz valamilyen - nem túl szigorú, ám a hazugság súlyával arányos - büntetést is arra az esetre, ha a gyerek megint valótlanságot állítana.

A stressz kezelése

Nem kizárt, hogy csemetéd csak egy kis extra törődést próbál meg kicsikarni tőled a hazugság révén - például azért, mert valamilyen stressz érte.
- Ezt bizony nem könnyű észrevenni, hiszen a kicsik sokszor nem tudják vagy merik szavakba önteni, hogy mi az, ami zavaró vagy bántó számukra.
-Ha kíváncsi vagy, milyen láthatatlan stresszforrások lehetnek csemetéd környezetében, és hogyan iktathatod ki őket, kattints ide
FEMINA-


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése