Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. május 11., péntek

MILYEN KÖVETKEZMÉNYEI VANNAK A MAGZATELHAJTÁSNAK ??


Milyen következményei vannak a magzatelhajtásnak?

1. A gyermek elvesztése.
-A világ minden kincsénél nagyobb értéket képvisel a gyermek.
2. Az anya egészségére ható következmények.
- Sérülések a méhnyakon, a méh átfúródása, vérzés, a magzatburok részeinek bennmaradása, bél-és gyomorsérülések, gyulladások a méhben és a petevezetékben, sepsis (vérmérgezés), tromboembolia (vérrögök képződése, melyek elakadnak az erekben), a petevezeték elzáródása, meddőség kialakulása, rendszertelen vérzés a méhből, endometriozis, a méhenkívüli terhesség gyakoribb előfordulása, gyakoribb spontán vetélés a későbbi terhességeknél, koraszülésre való hajlamosság kialakulása, placenta praevia, a méh atoniája, a halvaszületések gyakoribb előfordulása...
3. Lélektani következmények.
 Depreszió, bűntudat, álmatlanság és nyugtalan álmok, dühkitörések, önbizalom és önbecsülés elvesztése, érzelmi ridegség kialakulása a házastárs és a meglévő gyermekek iránt, kínozhatja az abortuszt elkövető anyát. Néha súlyos pszichikai zavarok lépnek fel úgy, mint hisztériás lelkiállapot, az emlékezőtehetség elvesztése, nehézségek a koncentrálásban, közömbösség, érdektelenség az emberek és az addigi aktivitások iránt. Drámaian megváltozhat az egész személyiség, fokozódik a szenvedélybetegségek kialakulásának a veszélye. Ha az apa is részt vett ill. beleegyezését adta a magzat elpusztításához a fenti tünetek nála is jelentkezhetnek.
4. A családra ható következmények.
 Érthető, hogy a felsorolt testi és lelki utóhatások miatt megromlik a családtagok közötti viszony is. Az élő gyermekek is szenvednek az érzelmileg, idegileg labilissá, neurotikussá vált anya, vagy mindkét szülő miatt.
5. A munkahelyi következmények. A fent említett károsodások az egészségi állapot fokozott romlásához vezetnek és ez a szülők többszöri betegállományba való vonulását okozza. Ez és a munkakedv csökkenése a munkahelyi légkör fokozott romlásához vezet.
6. Következmények a társadalomra.
-Az egyén minden testi vagy lelki betegsége kihatással van az egész társadalom állapotára. Sokkal boldogabb közösségekben élhetnénk, ha azoknak annyi tagja nem szenvedett volna el abortusz okozta testi-lelki sérülést.
- Ezenkívül a magzatok erőszakos elpusztítása rendkívül alacsony születési arányt okoz. Észrevették-e már, hogy az utcák, az iskolák elnéptelenednek; a gyermekeknek nincs kivel játszani, mert a szülők kortársaikat eltették láb alól még a születésük előtt?
7. Következmények azokon, akik részt vettek a meg nem született gyermekek életének kioltásában Azoknál a személyeknél is akik részesek voltak ezekben a dolgokban (orvosok, ápolók, gyógyszerészek) szintén jelentkezhetnek hasonló lelki zavarok. Bevallásuk szerint ez hátrányos hatással volt családtagjaik számára is.
8. A meg nem született gyermekek életének kioltása ellenkezik az erkölcsi előírásokkal.
- Lelkiismeretünk azt sugallja: ne ölj! Minden orvos mielőtt kézhez kapta volna diplomáját, ünnepélyes ígéretet tett. Kijelentette, be fogja tartani Hipokrates esküjét genfi változatában:
"... feltétlenül, tiszteletben tartom az emberéletet a fogamzástól kezdve... erre önként és tudatosan adom becsületszavamat!"
Több száz védett állatot tartanak nyilván hazánkban. Ezeknek, vagy akár tojásaiknak az elpusztításáért kártérítést és súlyos bírságot kell fizetni. Csak a magzati életeket nem kéri számon senki?

Hagyd élni a gyermeket!

http://hexa.hcbc.hu

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése