Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. február 2., vasárnap

A FOLTOS KOPASZODÁSRÓL

A foltos kopaszodás manapság sajnos egyre gyakoribb jelenség, amely nőknél és férfiaknál egyaránt, sőt már gyermekkorban is jelentkezhet. A hajas fejbőrön egy vagy több kerek, kopasz folt jelenik meg, közben a páciens panaszmentes, a góckutatás eredménytelen, s a tüneti bőrkezelés sem hoz javulást. Hogyan tovább?
Valójában a foltos kopaszság esetenként nem csak egy-két apró, kerek foltot jelent, előfordulhat a szemöldök és szempilla elvesztése is. Alopecia areata totalis esetében az összes haj kihullik, az universalis esetében pedig, a test többi részéről is kihullik a szőrzet..
A hajhiányos foltok kialakulásának gyorsasága egyénenként változó, majd a külső, tüneti kezelés hatására átmenetileg eltűnnek, s hónapok vagy akár évek múlva, egyre erőteljesebb mértékben ismétlődnek, akár többször is.
A betegség oka lehet kiegyensúlyozatlan lelkiállapot, pszichés zavar, hajtépés, gyulladás vagy góc valamelyik szervben, mandulagyulladás, krónikus arcüreggyulladás, gyökérciszta, kezeletlen fog, kiesett fogtömés, petefészek-gyulladás, prosztatagyulladás, krónikus epehólyag-gyulladás, pajzsmirigy megbetegedés, hormonális hatás eredménye, mérgezés, genetikai rendellenesség, élősködő a szervezetben, autoimmun betegség stb.
Előfordul, hogy a laborvizsgálatok, az orvosi szűrővizsgálatok nem mutatnak semmilyen eltérést, így csupán tüneti megoldást javasol a bőrgyógyász szakorvos. Hajgyógyász-természetgyógyászként nem javaslom a kortizon-tartalmú krémeket, oldatokat, mert az csupán tüneti kezelés lenne, ami elkendőzi a mélyben zajló kóros folyamatokat, mely a külső tünetek kiiktatásától nem szűnik meg. Amennyiben a panasz kialakulását lelki okok indították el, nem elég az általa létrejött fizikális betegséget gyógyítani, tüneteit megszüntetni: az egész embert kell gyógyítani, ez vezet igazi gyógyuláshoz.
Amikor a tényleges kiváltó ok megszüntetésére sor kerül, szinte azonnal megáll a hajhullás, és lassan, fokozatosan nőni kezd a haj a kopasz területen is.
A Nice Holisztikus Hajgyógyászat egyedülállóan, a tradicionális orvosi módszerektől eltérő módszerekkel vizsgálja és kezeli a fejbőr, a haj panaszainak valódi okát. Komplex, személyre szabott terápiák alkalmazásával biztosabb javulást ér el.
A belső kezelések a szervezet eddig rejtett működési zavarait javítják ki, helyreállítják a normál, élettani rendet, míg a külső kezelések hatására a fejbőr és a hajhagymák sejtjei újra tökéletes működésre hangolódnak. Tapasztalataim szerint, a megfelelő terápia 3-4 hónapos alkalmazásával, sok esetben akár az évek óta fennálló teljes kopaszság esetén is megindítható a hajnövekedés


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése