Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. január 18., szombat

TINIKNEK A PÁRKAPCSOLATRÓL

TINIKNEK –A PÁRKAPCSOLATRÓL-

 

Manapság elég rossz párkapcsolatok léteznek, pedig minden ember boldog párkapcsolatról és családról álmodik. A kezdetekben még boldog kapcsolatban élők később érzelmi hullámvölgyekbe kerülhetnek és inkább elválnak, mintsem erőfeszítéseket téve helyrehoznák kapcsolatukat. Persze nem minden kapcsolatot lehet helyreállítani, vannak olyan esetek, amikor már eleve nem összeillő felek kerültek kapcsolatba. A helyes önismeret segít abban, hogy már a megismerkedés után jó párkapcsolatot tudjunk kialakítani. Ha magunkkal már tisztában vagyunk, akkor tudjuk mit várhatunk el a másik féltől is.

Jó vagy rossz párkapcsolat?

A harmonikus párkapcsolat nem csak egészségünkre, de lelkiállapotunkra is jó hatással van, ami mindennapjainkat is megkönnyíti. De mi történik, ha már nem ezt érezzük? Ki a felelős érte és hogyan lehet segíteni rajta?
Konfliktusok minden kapcsolatban vannak, ami nem feltétlenül rossz, hiszen egy lehetőség is lehet, hogy jobban megismerjük egymást.
 Az egymás közti konfliktus kezelését meg kell tanulni.

A tartós és boldog párkapcsolatokra nincsen semmilyen recept, de vannak utak amelyek hozzá vezetnek. 

Nézzünk néhány hasznos idézetet Dr. Csernus Imre pszichiátertől.
A kiegyensúlyozott párkapcsolat kialakulásának elején fontos, hogy a két ember egyforma erővel ássa ki a párkapcsolatának alapjait. Nyugodtan hasonlíthatjuk egy ház felépítéséhez mindezt. Mindenkinek meg van szabva a közös alap rá eső részének a megfelelő kiásása.”
„Szeretettel hozzáérni a másikhoz, az egy dolog. Szerelemmel hozzáérni a másikhoz, óriási különbség. És mindezt lehet látni. A szerelem akkor marad meg, ha fel tudnak nézni egymásra, miközben egymástól függetlenül is élik életük összes szerepét.”
"Ahhoz, hogy a másikkal őszintén tudjak beszélni, magammal is őszintének kell lennem. Ha én gyáva vagyok kimondani dolgokat magam előtt, akkor egy másik gyávát vonzok magamhoz. Ma a párkapcsolatok jelentős része nem a kiegyensúlyozottságon alapszik, hanem az egymásra támaszkodáson. Ez pedig csak társas magány"




#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése