Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. december 19., hétfő

VAN AKI JÓL TANUL -VAN AKI ROSSZUL

Van, aki jól tanul, van, aki rosszul.

A mai gyerekeknek, fiataloknak nagyon sok ismeretet kell elsajátítaniuk.

Egy átlagos intelligenciájú gyereknek ez nem is okoz semmi gondot. Mégis a statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy egyre nő azoknak a száma, akiknek rémálom az iskolai tanulás.

Vannak, akik lemaradnak és szenvednek évekig, és vannak, akik jól tanulnak, de ezt ember feletti erőfeszítéssel - késő estébe nyúló tanulás, különórák stb. - érik el.

Mai világunkban egyre értelmesebb gyerekek születnek, mégis egyre nő a tanulási gondokkal küzdők száma. Az okok között említhetjük az unalmas iskolai órákat, a túl sok házi feladatot, a szülők kevés figyelmét, idejét, amit gyerekükre szentelnek.

A tapasztalat az, hogy a gyerekek nagy részének fogalma sincs , hogyan kell könnyen, rövid idő alatt, hatékonyan tanulni. Az iskola nem tanít meg tanulni, csak számon kéri a megtanultakat.

Diákok és szüleik mind arra vágynak, hogy megszűnjenek a az iskolai problémák, a rossz jegyek, a félelem, a szorongás, ne legyen a családban veszekedés és büntetés a tanulás miatt.

Mi okozhatja a problémát?

A tanulás területén az elfogadott nézet, hogy aki jól tanul, az okos, aki rosszul, az buta.

Hány és hány tanuló szájából hallottam már, hogy én a gyenge csoportban vagyok, vagy a hülyék csoportjában vagyok. Pedig ennek nem szabadna így lennie. Pszichológusok már régen bebizonyították, hogy az emberek közötti különbségek nem elsősorban az értelmi képességektől függnek.

A különbséget az okozza, ahogy az emberek tanulnak! Mindenkiben ott vannak a sikeres tanuláshoz szükséges képességek. Van, aki szerencsés és egyedül rátalál a számára legeredményesebb módszerre, van, aki nem.

Ezek a módszerek pedig mindenki számára megtanulhatók. Ha megtanuljuk, agyunk mitől működik a leghatékonyabban, és ennek megfelelően használjuk, nem okoz többé gondot a tanulás!

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése