Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. december 11., vasárnap

GYERMEK LÉLEKTAN

GYERMEK LÉLEKTAN

A gyermeklélektan: a gyermek lelki életének, lelki fejlõdésének az ifjú kortól és a felnõttõl eltérõ tényeinek, jellegzetességeinek, típusainak, szakaszainak a vizsgálata. Azokat a tipikus különbségeket kutatja, amelyek elválasztják ennek a kornak a lelki életét az átlagember lelki képétõl.

A TEST LÉLEK FEJLŐDÉSÉNEK A SZAKASZA A GYERMEK LÉLEKTAN IGAZI ALAPÁT KÉPEZI.

A személyiség:

Maga az egyedi ember. Az egyén lelki életének sajátos összessége.

A SZEMÉLYISÉGET SOK MINDNE BEFOLYÁSOLJA PL- A GÉNEK,A MAGZATI IDŐSZAK,A KÖRNYEZET AMIBEN ÉLÜNK HALÁLUNKIG.
A GYERMEK LÉLEK SZÁMÁRA NAGYON FONTOS A SZERETET KIMUTATÁSA MÁR A MAGZATI IDŐSZABAN IS.EZ LELKILEG NAGYON FONTOS A PICI SZÁMÁRA.ÉRZI,HOGY FONTOS ÉS,HOGY NINCS EGYEDÜL A VILÁGBAN.MIVEL A GYEREK NAGYON ÉRZÉKENY ÍGY FIGYELNI KELL,HOGY A TESTI KONTAKTUSOK MINDIG NYUGODTAK ÉS KISZÁMÍTHATÓAK LEGYENEK A SZÁMÁRA.HA NEM ÍGY VAN AZ BEFOLYÁSOLJA A LELKI ÁLLAŐPOTÁT ÉS EZT SOKSZOR SÍRÁSSAL IS JELZI.FONTOS FEJLŐDÉSE SZEMPONTJÁBÓL A BIZTOS KÖZEG KIALAKÍTÁSA IS HISZEN EZZEL TUDJUK BISZTOSÍTANI AZ EGÉSZSÉGES LELKI FEJLŐDÉSÉT

.KICSI KORI LELKI DOLGAINK NAGYON NAGY KIHATÉÁSSAL VANNAK FELNŐTKORI LELKI DOLGAINKRA IS.
MINDEN KORSZAKNAK MEG VAN A MAGA LELIK FEJLŐDÉSI SZAKASZA!

A KISGYERMEKKOR

-KISGYERMEKORROL 2 ÉVESKORTÓL BESZÉLÜNK.SZERINTEM MINDNEKI SZÁMÁRA AKINEK GYEREKE VAN ISMERŐS,HOGY MIVEL IS JÁR EZ AZ OLYKOR MÉG A SZÜLŐ SZÁMÁRA IS NEHÉZ KORSZAK

-.IGEN PERSZE MÁR RÁ IS VÁGJUK,HOGY MEGJELNEKI AZ ELSŐ DACKORSZAK,HISZEN A GYEREKNEK KEZD ELŐBÚJNI AZ- ÉN- TUDATA

-.MEGJELNEKI NÁlA AZ A TUDAT IS AMIKOR AZT HISZI Ő MINDENT JÓL CSINÁL ÉS NEM KÖVET EL SEMMI HIBÁT AKI HIBÁZIK AZ A SZÜLŐ.MJEGGYŐZÖDÉSÉT ÉS AKARATÁT TŰZÖN VIZEN KERESZTÜL AKARJA VINNI ÉS HA VALAKI NEMET MOND NEKI AKKOR AZT GYAKRAN HISZTIVEL,VITÁVAL,KIABÁLÁSSAL NÉHA MÉG DRASZTIKUSABB VISELKEDÉSSEL TOROLJA MEG.

DE FONTOS ,HOGY MINDIG FELMÉRJÜK A HARAG OKÁT ,MERT LEHET MI NEM VESZÜNK ÉSZRE VALAMIT.LEHET ÁLMOS VAGY ÉHES BÁRMI LEHET ÉS HISZTI IYLENKOR CSAK ESZKÖZ,HOGY FELHÍVJA MAGÁRA A FELNŐTEK FIGYELMÉT.
AKÁRHOGY IS VAN AZ BIZTOS,HOGY A LELKI FEJLŐDÉSÜKHÖZ KELLENEK AZ EZEK ALAPJÁN MEGSZERZET LELKI TAPASZTALATOK IS.
FONTOS ,HOGY HA GYERMEKÜNK TÚL LŐ A CÉLON AKKOR IS BIZTOSÍTVA LEGYEN,HOGY MI SZERETTYÜK AZÉRT ŐT ,DE MOST VALAMI BUTASÁGOT CSINÁLT.

-AZ ÖSZÍNTE BESZÉD MINDIG JOBBAN HAT A GYEREKEKRE MINT A KIABÁLÁS ,HISZEN ÍGY ÉRZIK ,HOGY ŐK IS FONTOSAK ÉS FIGYELNEK RÁJUK ÉS NEM BUTA EMBERKÉNEK KEZELIK ŐKET.

-TERMÉSZETESSEN A GYEREKEK SZERETIK HA ŐK VANNAK A KÖZÉPPONTBA MINDIG ÉS HA RÁJUK FIGYELNEK,DE MINDENT SZÉP SZÓVAL ÉRDEMES ELÖBB MEGPROBÁLNI VELÜK

-.HA A BABA LELKI ÁLLAPOTA JÓ AKKOR SOKAT NEVET LÁTNI RAJTA ,HOGY VIDÁM ÉS AKKOR VÉLEMÉNYEM SZERINT A CSALÁD TÖBBI TAGAJA IS NYUGODT ÉS BÉKÉS.
-DE HA MEGFIGYELÜNK EGY GYEREKET ÉN GYAKRAN MEGTESZEM KÉPET KAPOK A CSALÁD OTTHON LELKIÁLLAPOTÁRÓL IS.


MERT MINDEN AMI OTTHON VAN A GYEREKBEN ÖSSZETEVŐDIK.
TERMÉSZETESSEN ÍGY A GYEREK LELKI ÁLLAPOTA ROSSZ LESZ ÉS KÜLÖMBÖZŐ BOBLÉMÁK LEHETNEK NÁLA.AKÁR FIZIKAILAG IS.

SZELEKTI-KISMAMA-INFO-

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése