Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. december 30., péntek

HOGYAN KEZELJEM A GYERMEKEM AGRESSZIÓIT??

Hogyan kezeljem a gyermekem agressziót?

Mit tegyek, ha a gyermekem agresszív, csúnyán beszél vagy, ha ő az áldozat, verik az iskolában?

Ha gyermeke agresszív, verekszik, csúnyán beszél, állandóak a viták, elégedetlenségek, neki semmi sem jó. Aki szülőként ebben él nap nap után, ott egy idő után betelik a pohár. Lehet, hogy sikerül házon belül megoldani a problémát. Az alábbi cikkek remélhetőleg segíteni fognak Önnek a megoldásban.

KÉRJEN TANÁCSOT A SZAKEMBEREKTŐL A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEK MEGOLDÁSÁRA.

Gyermeki agresszió megelőzése

Az agresszió és ami mögötte van

A szülő számára komoly frusztrációval jár, mikor a gyermek kapja a beírásokat, a verekedések, órai beszólások miatt. Valahogy véget kellene ennek vetni! Tiltsam? Beszéljek a fejével? Mit tegyek?

.

Társai verik a gyermekem az iskolában

Mit tegyek, ha gyermekemet bántalmazzák más gyermekek az iskolában?

  • A média által favorizált ügy az iskolai agresszió. Mindenki mást hibáztat. Addig is, amíg ez nem oldódik meg, a gyermekeinknek szükségük van védelemre.

Mi az oka, hogy gyermekem csúnyán beszél?

A verbális agresszió

A verbális agresszió a káromkodás, a másokkal való, másokat sértő beszéd. Ennek gyökerei nagyon mélyen vannak. Bár a szavak elszállnak, a nyomában ott a keserűség, és a megfélemlítés. Mit lehet tenni?

.

Gyermekem balhézik a tanárokkal

Tanár diák konfliktusok megoldása

Amikor ott áll a szülő a tanári ajtaja előtt, és azt várja, hogy megint mit fog kapni a gyermeke miatt, az nagyon kiborító tud lenni. A tanár és diák között zajló viták kezelhetőek, még akkor is, ha a tanár nem fog változni.

A tanár diák konfliktusok a legtöbb esetben megoldhatók. Hogy ez a gyakorlatban is sikerüljön erre tesz javaslatot a cikk. A cikkben egy gyakorlati példán keresztül mehet végig a konfliktuskezelés lépésein.

A hírlevél olvasásásakor bizonyára felmerült Önben, hogy: „Én ezeket már kipróbáltam, de nem működött!”

A gyermek agresszív viselkedése egy jelzés, és könnyen megtörténhet, hogy Ön mint szülő ezt már nem bírja kezelni. Ha eljutott idáig, akkor hasznos segítséget kérni.

Mindig adódhatnak olyan helyzetek, amikor nem látjuk a saját világunkból a probléma megoldását. Ez előfordulhat MINDEN szülővel. A különbség Ön számára az lesz, hogy mit tesz ezután?

Tudjon meg többet! Segítsünk együtt, hogy a gyermeke képes legyen változtatni viselkedésén!

Az agresszív vagy áldozat típusú viselkedés hatására a gyermek felnőttként is ezt a mintát fogja követni. Előzze meg a probléma elmélyülését most, ha már elmélyült a probléma, változtassunk rajta együtt! Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdésire! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése