Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. december 24., szombat

EGYEDÜLÁLLÓ ANYUKÁK ÉS A TÁRSKERESÉS

Egyedülálló anyukák és a társkeresés

Nem könnyű egy válás után, gyerekkel a hátunk mögött megtalálni újra az igazit! Már egy vagy akár több csalódáson is túl vagyunk, felelősséggel tartozunk nem csak magunk felé hanem a gyerek felé is, kialakult folyamatok mentén éljük az életünket, melyeknek meg van a maga ritmusa.

Mindezek mellett nem csak hátránya lehet annak, ha egy egyedülálló anya újra nekifut egy új kapcsolatnak, a társkeresésnek!

A már beégett hétköznapi rutinjait tudja/kell feladnia ahhoz, hogy akár csak egy randevúra el tudjon menni. Lehet, hogy egy új ruhát is vásárolni fog a randevúra és kénytelen lesz számára eddig ismeretlen emberekkel kommunikálni és megtalálni a közös hangot. Egyfajta megújulást hozhat az egyedülálló anya életébe az új kapcsolat, mely ha jól működik teljesen átalakíthatja életét és megváltoztathatja eddigi életkörülményeit vagy életvitelét.

Miért ne változtathatna egy egyedülálló anya is az életén és mehetne el szórakozni hétvégén, randevúra esetenként vagy akár miért ne pezsdíthetné fel szexuális életét?

Az egyedülálló anyának azért figyelnie kell egy pár dologra:

1. Nem kell mindenkit bemutatni a gyermeknek. Nem szükséges minden egyes férfit bemutatni a gyermekeidnek, aki elvisz téged egy moziba, vagy vacsorázni. A gyermek lelkét így is teljesen felzaklatja, ha anya figyelmét és szeretetét mással is meg kell osztania. Pláne ha az alany akivel osztozik még folyamatosan változik is! Várd meg amíg biztosnak érzed a kapcsolatot és csak utána ismertesd össze a gyermekkel.

2. Ne használd az új partnered tehermentesítésre. Nem kell azonnal bevonni az új társad a családi életetekbe. Az új partner elsősorban téged szeret hiszen téged ismert meg. A gyermekeddel való kapcsolata csak lassan alakul ki, ezért ne akarj tőle olyan dolgokat amelyek a ti családi életetekre vonatkoznak és a te tehermentesítésedre irányulnak (hozza el a gyermeket az óvodából vagy edzésről csak hogy neked könnyebb legyen)

3. Az igazságot mond a gyermekeidnek. Ahogy a kapcsolat alakul elkerülhetetlen, hogy a gyermekek is tudomást szerezzenek róla. Célszerű, ha ilyenkor leülsz velük megbeszélni a dolgokat és válaszolsz a kérdéseikre. Ilyenkor ne hazudj, de ha valamit nem kérdeznek akkor azt te se hozd fel. Előfordul, hogy a gyermek azért nem kérdezi, mert már tudja maga is a választ vagy fél a választól és ezért inkább nem kérdez. Hagyd, hogy a gyermekben is szabadon érlelődjenek a kérdések. Ez főleg az elején nehéz.

4. Tudd, hogy kinek mi a fontos és vedd figyelembe ezt döntéseidnél. Főleg akkor amikor még az új udvarló nem kerül be a családi életetekbe előfordulnak esemény és érdekütközések, melyeket neked kell kezelned. Igyekezz úgy alakítani ezeket, hogy ismerd kinek mi a fontos és tudj fontossági sorrendet állítani közöttük (a gyermek díjátadója vagy egy mozi az új pároddal?)

5. Amikor együtt vagy az új pároddal akkor viszont csak vele legyél. Próbáld meg elfelejteni a napi problémákat és a jelenlegi családi életeddel kapcsolatos problémákat. Ne akard egyből rázúdítani a bűntudatodat, hogy a randi miatt nem lehetsz most a gyermekeddel illetve a gyermekeddel kapcsolatos problémákat. A vége az lenne, hogy elmenekül a partner vagy úgy érzi Ő ebben a családban mindig csak másodhegedű lehet.

6. Vedd észre ha nem működik. Az okos ember nem lép bele kétszer ugyanabba a pocsolyába. Az új partner segít neked anyagilag és a mindennapi életedben, ezért a racionális agyad úgy gondolhatja, hogy érdemes vele együtt maradni (főleg ha még a gyerekkel is jól kijön), de ha úgy érzed, hogy ez a kapcsolat nem tud működni érzelmi vagy más egyéb téren akkor válts időben! De jól gondold át többször is! Újra független leszel, de minden egyéb probléma is újra a nyakadba zuhan! A gyermek sem viseli el, hogy gyakran új apukával kell megismerkednie!

7. A gyermekek ellenállása. Sok egyedülálló anyukának sikerül megnyerő férfiakkal találkoznia, de a gyermekeik próbálják “kivégezni” az új „betolakodót”. Ez főleg az első férfi felbukkanásakor jellemző a válás óta. A gyermekek ellenségesen viselkedhetnek az udvarlóval, de gyorsan kiderül, hogy nem vele van bajuk, csak nem tetszik nekik, hogy anya figyelmén és “erőforrásain” meg kell osztozniuk. Ne hagyjuk, hogy a gyermekeink a fejünkre nőjenek és kontrolláljanak minket, „kegyetlenül” elbánjanak a férfival, aki fontossá vált/válhat számunkra.

Feláldoznád az új kapcsolatod ha a gyermeked számára nem szimpatikus az új partner?

http://www.randitar
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése