Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. december 7., szerda

A KOSZMÓROL


Koszmó

A koszmó esetén érdemes aktívnak lenni.

A megelőzésére igen jól bevált módszer, hogy akár még az arcon megjelenő pattanások nélkül is, a hajmosást puha babakefével végezzék! Amikor pedig a pattanások jelentkezése már sejteti a koszmó kialakulását, akkor feltétlenül a fenti módszer szerint mossanak hajat.

A már kialakult koszmó kezelése azért fontos, mert ez a felrakódás nemcsak csúnya, hanem hajlamosít a bakteriális és gombás felülfertőződésre.

Hogyan kezeljük a koszmót?

A rendszeres napi hajmosás alapfeltétel.

Célszerű a hajmosás előtt kb. 1 /2 órával tisztított, gyógyszertári napraforgóolajjal bekenni a koszmós területet, majd már olajos állapotban a babakefénél erősebb, nem műanyag szőrű fogkefével vagy körömkefével kell megpróbálni ledörzsölni a felrakódást.

Ugyancsak segít a koszmós felrakódás fellazításában, ha kamillateás pakolást tesznek az érintett területre 20-30 percig.

A hajmosás után, de akár napközben is érdemes többször megkefélni az érintett területet.

Nagyon sokan tartanak a nagykutacs feletti bőr kefélésétől, félve attól, hogy megnyomják a kutacsot és ezért valami károsodás éri a csecsemőt. Ettől nem kell tartani. Tapasztalni fogják, hogy ő maga a kiságy rácsához nemegyszer sokkal nagyobb erővel nyomja a fejét. Jó szolgálatot tehet a hajmosásnál, a dörzsölésnél egy mosdókesztyű is.

Makacsabb, nem javuló esetekben mindig kérjenek tanácsot a védőnőtől vagy a gyermekorvostól. http://www.informed.hu

SZELEKTIV-KISMAMA-INFO-

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése