Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. július 12., péntek

SZORONGÓ SZÜLŐKNEK SZORONGÓ GYEREKE ??

Szorongó szülőknek szorongó gyermeke?

Egy amerikai felmérés szerint minden ötödik iskoláskorú gyermek szorong.
- Fél az iskolai megmérettetéstől, a családi veszekedésektől, a rá nehezedő elvárásoktól.
-A gyermekkori szorongás sok esetben depresszióhoz, öngyilkossághoz vagy gyenge iskolai szerepléshez vezetnek, mely panaszok fennmaradhatnak felnőtt korukban is.
A Johns Hopkins Intézet Gyermek Központjának kutatói legújabb felmérésükben azt vizsgálták, vajon a szülők szorongása milyen mértékben befolyásolja gyermekeik életét.
-A háziorvosoknál megjelenő felnőttek esetében meglehetősen jól ismertek és kezeltek a szorongásos tünetek, azonban senki sem gondol arra, hogy a szülők panaszai milyen nyomot hagynak a gyermekekben.
A Golda Gíinsberg által vezetett munkacsoport kimutatta, hogy szorongó szülők gyermekeinél hétszer nagyobb eséllyel alakul ki nyugtalansággal járó kórkép. Ha egy gyerek nevelői közül valaki szorong, akkor 65% az esélye a gyereknek is, hogy hasonló tüneteket mutasson.
A gyermekek életét tönkretevő szorongásos zavarok felderítése mindannyiónk érdeke, hiszen ép felnőtt csak az lehet, aki gyermekkorában kiegyensúlyozott, boldog életet élt. A panaszok feltárásában sokat segíthetnek az iskolában dolgozó felelős gondolkodású pedagógusok, akik pszichológushoz irányítva az egész családot sokat tehetnek a beteg gyerekek gyógyulásáért.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése