Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. augusztus 4., vasárnap

HALÁSZ,VADÁSZ,MADARÁSZ MIND ÉHENKÓRÁSZ

HALÁSZ,VADÁSZ,MADARÁSZ MIND ÉHENKÓRÁSZ



Édesanyám következetes,szigorú,már zsenge koromban önállóságra, szorgalmas,kitartó munkára késztető ember volt. Céltudatosan. olykor kíméletlenül teljesítményre nevelt,sokszor lemondatva a gyermekkor apró örömeiről,amit annak idején még nem  mindig tudtam feldolgozni és magamévá tenni. Inkább jártam volna a többi kültelki pajtással halászni a Kubikra,Homoródra,nyulászni,galambászni de nekem mindig és mindenekelőtt  a tanulás volt a fő feladatom. Annyi gondoskodással azért megáldott a sors ,hogy kivegyem én is a részem, habár mértékkel a gyermekkor ezen örömeiből is. Szép emlékeim vannak a kültelki barátaimhoz fűződő eseménydús gyermekkorunkhoz. Az anyai szeretet jeles példája a végén feloldotta a gyermeki örömök szépségeinek nagy igazságait. A végén már végig csereberéltem mindenféle kisállatot a kültelki barátaimmal,az énekes madarakon keresztül,szelíd gerlicéig,a galambfajták legbízarabb változatai,angóranyúl,belga nyúl stb.  Sőt még selyemhernyó tenyészetem is volt amivel aztán  édesapám aki szerető apa volt kirúgott mert én meguntam és elhanyagoltam az eperfalevél szedését a hegyi úti epersoron amit ő személyesen kellett elvégezzen hogy ne pusztuljanak el az állatok
A nagy fordulat akkor következett be az én kisállat mániámba amikor Szabó bácsi mozdonyvezető aki a Debreceni vonalon közlekedett gyönyörű magyar fajpostagalambokat hozott Szatmárra és tenyésztette őket. Szinte naponta jártam a Zsadányi úti kereszthez ahol Szabó bácsi lakott hogy lássam a postagalambjait. Szegény édesanyám már azt mondta hogy meg vagyok kergülve ezzel a galamb mániámmal. Végül is Szabó bácsi megajándékozott két pár fiókával és azóta az egyetemi éveimtől eltekintve mindig voltak galambjaim. Szerettem őket mert hűséges,fegyelmezett,nemzedék féltő és kifogástalanul nevelő állatok voltak Amikor még röptettem őket száz kilométerekről tértek vissza hazai fészkükre.
Előrehaladott korom ellenére ma is tartom őket mert megérdemlik hogy egy jó gazdájuk legyen, Nekem meg csak ennyi legyen a hibám.
Bemutatok néhányat közülük.

1-AZ ÉLELMESEK


2-A FIATALOK DIJNYERTESE



3-REGGELI KAVALKÁD



4-SETTENKEDŐ


5-BARÁTOK 


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése