Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. augusztus 16., péntek

IN MEMORIAM-DR.PUSKÁS JÓZSEF-BELGYÓGYÁSZ FŐORVOS

     IN MEMORIAM


                                      DR.PUSKÁS JÓZSEF

                                   BELGYÓGYÁSZ  FŐORVOS

Generációk fognak emlékezni Rá,a mindenkoron,minden időben segítőkész kiváló,orvosra aki nagy elődeinek példáját követve a történelmi idők forgatagában is  mindenek előtt beteget gyógyított. Az orvosi felelősségtudat,a lelkiismeret,a humánum a barátság a kollegialitás időtálló és nem sorsfordító jelleme volt. Az Úr talán ezért is tartotta meg szép,embert szolgáló hivatásának gyakorlásában a mi szatmári közösségünknek hosszú éveken át. A mindenkori gyarló emberi társadalom csak akkor ismeri el az értékeit egy embernek amikor ennek a segítségét igényli,de különben megvetendően felejt. Őt még gyarlóságból sem szabad elfelejteni. Ő volt az itteni székelység –etalon-embere,és népének tisztesség ápolója  a marosvásárhelyi egyetemen végzett orvosainak összetartója. Nem bántott meg senkit és mindenki jól megérdemelt sikerének örvendett.
Tiszteletre méltó férj és családapa volt. Olyan tisztességgel ápolta a hosszú és súlyos betegségben szenvedő feleségét amire csak Ő volt képes,szeretetével és hűségével.
Személyes jótevőm,istápolóm és olykor tanácsadóm is volt aki az egyetemen megosztotta velem kenyerét és szállását is hogy folytassam tanulmányaimat.
Amikor egy súlyos infarktus létküzdelmével viaskodtam az intenzív osztályon Ő volt az első látogatóm .Szavai azóta is mélyen emlékezetemben élnek–hát kis pajtás mostani helyzetedben nem nagyon pengetném a garasaimat ,de egy tanácsot tudok adni –ha most a lábad közé ejted a fejedet erősen számolhatsz a fehér lepedő hűvös csendjével,tehát elsősorban Te vigyázz magadra.
Mert manapság a gyűlölet kapaszkodóin kivétel nélkül az általa megfogalmazott hűvös csend vár mindenkire.

Megrendült érzéssel búcsúzunk Tőled drága barátunk és kollégánk




Dr.Bauer Béla
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése