Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. augusztus 22., csütörtök

ÜZENET CORDEA MÁRTÁNAK ÉS ÉDESANYJÁNAK

Kedves Márta !!

Nem tisztem és nem értékrend ítélő készségem a képzőművészet művelőiről  ítéletet mondani. mert ahogyan édesapádat is emésztően és önelégetően igénybe vették művészetének szövevényes napjai,úgy jómagam is a hivatásom rabjaként élem életemet.
Manapság  gyakran a tehetségtelenek falkában támadnak és elsöpörnek minden értéket ami útjukba kerül,minden erkölcsi vagy hivatásbéli jóérzés nélkül.
Ő eredendően európai kúlturember, igazi demokrata volt ,aki messze elkerülte az emberi gyűlölet bármilyen jellegű iszapbirkózásait.
 Hála a sorsnak,édesanyádnak és neked hogy sikerült megmenteni szeretett édesapádnak a kiváltságosan szép életművét és megőrizni az utókornak.
Aurel, a barátság mindennemű értékeit tisztelő barátom volt.
Magas ívű életpályára volt ítélve amit hivatástudatának  mély tisztességtudatával teljesített.
Túlmenően a barátság nemes és csendes érzésvilágán bennünket adott természetünkből adódóan összefűzött a lokálpatriotizmus a szatmáriság,az alkotás elavulhatatlan kényszere és a hivatástudat mély tisztelete.
Ily módon éltük napjainkat és a sors által ránk szabott küzdelmeinket is,amiket a fennálló rendek eredendő bűneinek köszönhettünk
Hivatásunk erkölcsiségének és szolgálati rendjének az egyik meghatározó-mottója- Sorsunkban tőlünk csak egy függ,az hogy a helyet,melyre a végzet által állíttattunk,egészen betöltsük. Ki mást keres,balgatag.-
Hivatásában kitartó, művészetében következetes,egyike a legkimagaslóbb művészegyénisége volt szülőföldjének.  Hálára kötelez minden értéket teremtő embert szatmáron a hitesének és leányának az a nemes tette hogy emléket állítottak a megjelent kötettel annak aki ezt  nagytisztességű életművével kiérdemelte.

Bauer Béla


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése